Αντιγόνη Ωραιοπούλου

Βιολόγος- Διατροφολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια-Υπνοθεραπεύτρια

«Στόχος της συμβουλευτικής είναι να υποστηρίξει τον άνθρωπο ώστε να αντιμετωπίσει με σιγουριά και επιτυχία, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να έχει πάντα δυνατότητες να ονειρεύεται, να έχει στόχους και να δημιουργεί τη πραγματικότητα που επιθυμεί.»

Τελείωσε το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τελείωσε το πρώτο της μεταπτυχιακό (M.Sc.) στη διατροφολογία, στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Toronto. Το δεύτερο μεταπτυχιακό (M.A.) προέρχεται από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Indianapolis. Ειδικεύτηκε στη σωματική και ενεργειακή ψυχοθεραπεία, στη θεραπευτική ύπνωση, στη θεραπεία τραύματος και στο EMDR. Έχει επίσης εκπαιδευτεί ως επόπτης επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Aσχολείται με τις διατροφικές διαταραχές, την παχυσαρκία, τη θεραπεία υπογονιμότητας, αλλά και με την περίοδο της εγκυμοσύνης την εκπαίδευση για έναν ήρεμο και ανώδυνο τοκτεό και τις σχέσεις γονέα – παιδιού σε κάθε ηλικία. Συνεργάζεται με σχολεία και νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας σεμινάρια και ομιλίες. Συχνά την καλούν να εκπαιδεύσει δασκάλους, νοσηλευτές και μαίες. Έχει γράψει το βιβλίο «και τη ψυχή μου για ένα παιδί» το οποίο εξαντλήθηκε. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς «γονείς γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε», που αφορά στον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.  Το 2014 κυκλοφόρησαν ” Τα ημερολόγια της νέας μητέρας” και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.  Από το 2003 συνεργάζεται με τον σύλλογο φυσικού τοκετού Ευτοκία. Είναι μέλος πολλών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σε ορισμένους έχει διατελέσει για πολλά χρόνια γενικός γραμματέας.

PANETSOS
Δρ. Φώτιος Πανέτσος

Βιολόγος – Βιοχημικός

«Το σώμα μας είναι ένας εξαιρετικά καλοφτιαγμένος μηχανισμός με δυνατότητες «αυτοεπισκευής» πολύ πιο αποτελεσματικές, από αυτές που μπορούμε να εφαρμόσουμε εξωτερικά (ακόμη και με τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα). Καλύτερα λοιπόν να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την εσωτερική διαδικασία. Γιατί μία εξωτερική παρέμβαση που αγνοεί αυτούς για τους εσωτερικούς μηχανισμούς μπορεί να έχει αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, αναστέλλοντας τους.»

Τελείωσε το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά και την διδακτορική διατριβή του ως υπότροφος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στο Ινστιτούτο Βιοχημείας και Βιοφυσικής του Ελληνικού κέντρου Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύρια ενασχόληση του είναι η ανάπτυξη νέων αναλυτικών και διαγνωστικών μεθόδων, καθώς και η εισαγωγή και διάδοση νέας τεχνολογίας στη μελέτη βιομορίων του ανθρώπινου οργανισμού. Συνεργάζεται με τα περισσότερα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας σε αυτούς τους τομείς. Παράλληλα απο το 1992, ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο των αναλύσεων σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής του και την εφαρμοσμένη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. Δημοσιεύσεις του βρίσκονται σε διεθνή περιοδικά ένώ έχει λάβει μέρος σαν ομιλητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, της Ένωσης Ελλήνων Κλινικών Χημικών-Κλινικών Βιοχημικών, της Πανελλήνιας ένωσης Βιολόγων και της American Association of Clinical Chemists. Ειδικεύεται σε θέματα βιοχημικών & βιομοριακών παραμέτρων υγείας.

Eleni-serpentini
Ελένη Σερπετίνη

Μαία

«Κάθε φορά, μαζί με το μωρό γεννιέται και μια μητέρα» . O ρόλος της μαίας είναι να βοηθήσει τη γυναίκα να ζήσει στο έπακρο τον τοκετό της , ακριβώς όπως τον έχει ονειρευτεί, θέτοντας επί υγειών βάσεων τη νέα σχέση μαμάς – παιδιού.»

Η Ελένη Σερπετίνη τελείωσε το 2003 το τμήμα Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αμέσως άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μαία. Εξειδικεύτηκε στον τοκετό στο νερό και στο φυσικό τοκετό, που αντιπροσωπεύουν τη θέση της για τον καλύτερο τρόπο να υποδεχθούμε ένα μωράκι στον κόσμο. Ταυτόχρονα, στέκεται στο πλευρό γυναικών με θέματα υπογονιμότητας, ή/και με απώλειες κυήσεων. Ενσκήπτει με αγάπη στο πρόβλημα κάθε εγκύου και βοηθάει ώστε κάθε γυναίκα να βιώσει τον τοκετό της ακριβώς, όπως τον έχει φανταστεί. Ασχολείται με τον τοκετό στο νερό. Η δουλειά της όμως δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, καθώς πιο σημαντικό κομμάτι θεωρεί τον θηλασμό και τον δεσμό μαμάς – μωρού, που προκύπτει από αυτόν. Έχοντας και η ίδια γεννήσει φυσικά και στο νερό και έχοντας θηλάσει τον γιο της επί μακρόν, γνωρίζει ακριβώς τις ανησυχίες μιας εγκύου και μιας νέας μητέρας, καθώς και τη δύναμη που απορρέει από έναν συνειδητό τοκετό και θηλασμό. Για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε με την εταιρεία Chicco, παραδίδοντας τα σεμινάρια για μέλλοντες γονείς. Είναι μέλος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Αθήνας.

Μοιραστείτε το
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search