ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΘΑΙΑ

Η Αλθαία είναι ένας πολυχώρος, στον οποίο συνεργάζονται επαγγελματίες πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων.

Στόχος μας είναι η εκπαίδευση, η συμβουλευτική, η πρόληψη και η θεραπεία, μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες και προσεγγίσεις, με σκοπό την ολιστική ευεξία και το wellbeing  στην καθημερινότητα όλων μας.

Η φιλοσοφία μας

Η  Αλθαία, μέσα σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον,  λειτουργεί σαν εφαλτήριο για να βοηθήσει τον καθένα από εμάς να  ανακαλύψει – μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, μεθόδους και υπηρεσίες, τις πραγματικές του επιθυμίες, δυνάμεις και δυνατότητες καθώς και τον πραγματικό του εαυτό.

Με σεβασμό στις διαφορετικές ανάγκες και την μοναδικότητα του ατόμου, η Αλθαία σας δείχνει το δρόμο για να εκπληρώνετε τους στόχους σας (σε σχέση με το σώμα, την ψυχή, το νου και τη ζωή σας), με τον πιο αρμονικό για εσάς τρόπο και μέσα στο ταχύτερο δυνατό χρονικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργείτε αποτελεσματικά την καθημερινότητα, που επιθυμείτε.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΘΑΙΑΣ

H Αλθαία στελεχώνεται από μία ομάδα επιστημόνων, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί συνεργασίες και με εξωτερικούς συνεργάτες (άτομα και οργανισμούς). Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και η πρόληψη είναι εξ’ ίσου σημαντικές με την θεραπεία. Γι’ αυτό θέτουμε ως στόχο, για κάθε άνθρωπο, που επενδύει σ’ εμάς εναποθέτει τον χρόνο και την ελπίδα του, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο μικρότερο δυνατό χρόνο, με τον τρόπο, την προσέγγιση και την μέθοδο που του ταιριάζουν καλύτερα.

Αντιγόνη Ωραιοπούλου

Βιολόγος – Διατροφολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Υπνοθεραπεύτρια

«Στόχος της συμβουλευτικής είναι να υποστηρίξει τον άνθρωπο ώστε να αντιμετωπίσει με σιγουριά και επιτυχία, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να έχει πάντα τη δυνατότητα να ονειρεύεται, να θέτει στόχους και να δημιουργεί τη πραγματικότητα που επιθυμεί.»

Τελείωσε το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το πρώτο της μεταπτυχιακό (M.Sc.) στη διατροφολογία, στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Toronto. Το δεύτερο μεταπτυχιακό της (M.A.) προέρχεται από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Indianapolis. Ειδικεύτηκε στη σωματική και ενεργειακή ψυχοθεραπεία, στη θεραπευτική ύπνωση, στη θεραπεία τραύματος και στο EMDR. Έχει επίσης εκπαιδευτεί ως επόπτης επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Τέλος έχει εκπαιδευτεί σε ενεργειακές θεραπείες, όπως το pranic healing και το reiki. Aσχολείται με τις διατροφικές διαταραχές, την παχυσαρκία, τη θεραπεία υπογονιμότητας, αλλά και με την περίοδο της εγκυμοσύνης, την εκπαίδευση για έναν ήρεμο και ανώδυνο τοκετό και τις σχέσεις γονέα – παιδιού σε κάθε ηλικία. Πιστεύει ακράδαντα στην σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα στο παιδί και στον γονέα από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι το τέλος της εφηβείας. Τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύει εφήβους και ενήλικες στην τέχνη της παρουσίασης και της επικοινωνίας. Συνεργάζεται με σχολεία και νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας σεμινάρια και ομιλίες. Συχνά την καλούν να εκπαιδεύσει δασκάλους, νοσηλευτές και μαίες. Έχει γράψει το βιβλίο «Και την ψυχή μου για ένα παιδί» το οποίο εξαντλήθηκε. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς «Γονείς γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε», με τίτλο «Με το μωρό στην αγκαλιά», που απευθύνεται σε νέους γονείς. Το 2014, στην ίδια σειρά κυκλοφόρησαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά δύο ημερολόγια το «Μαμ, κακά και νάνι» και «Πυρετούλης; Αγκαλίτσα και νάνι», που έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν τους γονείς νεογέννητων μωρών, να “χαρτογραφήσουν” τους ρυθμούς και τις συνήθειες τους. Από το 2003 συνεργάζεται με τον σύλλογο φυσικού τοκετού Ευτοκία ενώ έχει συνεργαστεί και με το μαιευτήριο Λητώ. Είναι μέλος πολλών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σε ορισμένους έχει διατελέσει για πολλά χρόνια γενικός γραμματέας.

Δρ. Φώτιος Πανέτσος

Βιολόγος – Βιοχημικός – Health coach

«Το σώμα μας είναι ένας εξαιρετικά καλοφτιαγμένος μηχανισμός με δυνατότητες ‘αυτοεπισκευής’ πολύ πιο αποτελεσματικές, από αυτές που μπορούμε να εφαρμόσουμε εξωτερικά (ακόμη και με τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα). Καλύτερα λοιπόν να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την εσωτερική διαδικασία. Γιατί μία εξωτερική παρέμβαση που αγνοεί αυτούς για τους εσωτερικούς μηχανισμούς μπορεί να έχει αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, αναστέλλοντάς τους».

Τελείωσε το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά και την διδακτορική διατριβή του ως υπότροφος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στο Ινστιτούτο Βιοχημείας και Βιοφυσικής του Ελληνικού κέντρου Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύρια ενασχόληση του είναι η ανάπτυξη νέων αναλυτικών και διαγνωστικών μεθόδων, καθώς και η εισαγωγή και διάδοση νέας τεχνολογίας στη μελέτη βιομορίων του ανθρώπινου οργανισμού. Συνεργάζεται με τα περισσότερα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας σε αυτούς τους τομείς. Παράλληλα απο το 1992, ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο των αναλύσεων σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής και την εφαρμοσμένη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. Δημοσιεύσεις του βρίσκονται σε διεθνή περιοδικά ενώ έχει λάβει μέρος ως ομιλητής και σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, της Ένωσης Ελλήνων Κλινικών Χημικών-Κλινικών Βιοχημικών, της Πανελλήνιας ένωσης Βιολόγων και της American Association of Clinical Chemists. Ειδικεύεται σε θέματα βιοχημικών & βιομοριακών παραμέτρων υγείας. Είναι ο πρώτος επιστήμονας που ασχολείται με το Health coaching στην Ελλάδα, συνδυάζοντας, μάλιστα, την επιστήμη με την ελληνική παράδοση και γνώση.

Ελένη Σερπετίνη

Μαία

«Κάθε φορά, μαζί με το μωρό γεννιέται και μια μητέρα». O ρόλος της μαίας είναι να βοηθήσει τη γυναίκα να ζήσει στο έπακρο τον τοκετό της, ακριβώς όπως τον έχει ονειρευτεί, θέτοντας σε υγιείς βάσεις τη νέα σχέση μαμάς – παιδιού».

Η Ελένη Σερπετίνη τελείωσε το 2003 το τμήμα Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Αμέσως άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μαία. Εξειδικεύτηκε στον τοκετό στο νερό και στο φυσικό τοκετό, που αντιπροσωπεύουν και τη θέση της για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε ένα μωράκι στον κόσμο. Ταυτόχρονα, στέκεται στο πλευρό γυναικών με θέματα υπογονιμότητας, ή/και με απώλειες κυήσεων. Ενσκήπτει με αγάπη στο πρόβλημα κάθε εγκύου και βοηθάει ώστε κάθε γυναίκα να βιώσει τον τοκετό της ακριβώς όπως τον έχει φανταστεί.Η δουλειά της όμως δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι θεωρεί τον θηλασμό και τον δεσμό μαμάς – μωρού, που προκύπτει από αυτόν. Έχοντας και η ίδια γεννήσει φυσικά και στο νερό και έχοντας θηλάσει τον γιο της επί μακρόν, γνωρίζει ακριβώς τις ανησυχίες μιας εγκύου και μιας νέας μητέρας, καθώς και τη δύναμη που απορρέει από έναν συνειδητό τοκετό και θηλασμό. Για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε με την εταιρεία Chicco, παραδίδοντας εμινάρια για μέλλοντες γονείς. Είναι μέλος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Αθήνας.

Μοιραστείτε το
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search