Σωματική και Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία

 In Υπηρεσίες

Η σωματική ψυχοθεραπεία εκτός από την σκέψη (το νου) και το συναίσθημα (ψυχή) λαμβάνει υπ’ όψιν της και το σώμα (την αίσθηση και τα συμπτώματα που νοιώθει ο άνθρωπος).

Θεωρεί αξιωματικά,  ότι τα συναισθήματα αλληλεπιδρούν με το σώμα και αποθηκεύονται σε αυτό.

ΤΟ σώμα είναι η κύρια πηγή πληροφοριών στο εδώ και τώρα, ενώ η γνώση που παρέχουν οι αισθήσεις και η ιστορία αυτής της γνώσης από τη σύλληψη μέχρι το τώρα χρησιμοποιείται στην θεραπευτική διαδικασία. Η οργάνωση του σώματος σύμφωνα με τις εμπειρίες του ανθρώπου δημιουργεί ένα κύκλο αλληλεπίδρασης,  με τον τρόπο που βιώνει την καθημερινότητα του.

Η Βιοσύνθεση είναι μία προσέγγιση  σωματικής ψυχοθεραπείας. Αναπτύχθηκε  από τον David Boadella και θεωρείται ολιστική ψυχοθεραπεία, γιατί εκτός από το σώμα, λαμβάνει υπ’ όψιν και ενσωματώνει στην θεραπεία και την πνευματικότητα του ανθρώπου: την εγγενή ανάγκη  του ανθρώπου για την σύνδεση και την επικοινωνία με το μη ορατό. Επίσης  εξελίσσεται και λαμβάνει υπ όψιν  τις τελευταίες εξελίξεις στην σύνδεση ανάμεσα στην Βιολογία, την κβαντική Φυσική, την Ψυχολογία και την λειτουργία των κυττάρων και του νευρικού Συστήματος: θεωρεί δηλαδή ότι το σώμα είναι ενέργεια και έχει και ένα ενεργειακό πεδίο. Οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις με εσωτερικά και εξωτερικά ενεργειακά πεδία, επίσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στη καθημερινότητα του ατόμου.

Ο στόχος της θεραπευτικής προσέγγισης είναι ο άνθρωπος να μπορεί να οργανώσει το σώμα και την ενέργεια του με τρόπο, ώστε αυτή να συνδέεται και να επικοινωνεί απρόσκοπτα και να κατευθύνεται προς την αληθινή κλίση και πραγματικότητα του.

Επειδή ακριβώς η προσέγγιση αυτή είναι ολιστική, μπορεί η θεραπευτική διαδικασία να εξελίσσεται γρήγορα (πάντα σε σχέση με τις ανάγκες, τον ρυθμό, τα βιώματα και την πραγματικότητα του ανθρώπου.

Η σωματική και ενεργειακή ψυχοθεραπεία χρειάζεται να ασκείται από  καλά εκπαιδευμένους θεραπευτές σε  ένα καλά οργανωμένο χωροταξικό πλαίσιο.

Η σωματική και ενεργειακή ψυχοθεραπεία στην Αλθαία: Η προσέγγιση  αυτή ασκείται στην Αλθαία από το 2001. Συνήθως σε συνδυασμό, με την θεραπευτική ύπνωση και το EMDR. Εφαρμόζεται κατά κανόνα για την αντιμετώπιση αγχωδών διαταραχών, φοβιών, αποβολών και υπογονιμότητας, εικόνας σώματος, αυτοπεποίθησης.

Μοιραστείτε το
Recent Posts
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search