Συμβουλευτική ψυχολογία , συναισθηματική υποστήριξη, life coaching

 In Υπηρεσίες

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο, αυτόματα συνεπάγεται και μία μακροχρόνια θεραπευτική διαδικασία με αναδρομές στα βιώματα του παρελθόντος και προσπάθεια αποθεραπείας από τραυματικά γεγονότα.  Σε κάποιες περιπτώσεις αυτή είναι η αναγκαία διαδικασία.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, η σχέση με τον σύμβουλο ψυχικής υγείας είναι εστιασμένη στο εδώ και τώρα και έχει σαν στόχο μία εποικοδομητική αλλαγή για μία καλύτερη πραγματικότητα. Τα θέματα που αντιμετωπίζονται είναι άμεσα.

Έτσι η σύμβουλος μπορεί να λειτουργήσει απλά σαν «εξομολόγος»: ακούει και μπορεί να καθοδηγήσει προσεκτικά μία συναισθηματική αποφόρτιση, ώστε να μην παρεμποδίζεται ο άνθρωπος από εγκλωβισμένα συναισθήματα και σκέψεις.

Μπορεί να συμβουλεύσει και να προτείνει σχέδια δράσης για συγκεκριμένα θέματα  (για παράδειγμα αντιμετώπιση ενός παιδιού, που ξαφνικά έχει απότομα ξεσπάσματα συμπεριφοράς) ή τρόπους αντιμετώπισης συγκεκριμένων καταστάσεων  (όπως για παράδειγμα έλλειψη αυτοπεποίθησης σε μία κοινωνική ομήγυρη).

Τέλος μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να ξεκαθαρίσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του σε έναν ή περισσότερους τομείς της καθημερινότητας του και να ανακαλύψει τους καλύτερους τρόπους, ώστε να τις μετατρέψει σε στόχους και τελικά να γίνουν πραγματικότητα.

H Συμβουλευτική στην Αλθαία:   Η συμβουλευτική εφαρμόζεται σε μία πληθώρα περιπτώσεων και ηλικιών. Ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, σε γονείς οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν και να νοιώσουν τις στάσεις και τις συμπεριφορές των παιδιών τους, σε επαγγελματίες που επιζητούν να λύσουν θέματα στον εργασιακό τους χώρο, σε ζευγάρια που επιθυμούν να λύσουν τα θέματα που τους απασχολούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ανθρώπους που θέλουν να είναι πιο χαρούμενοι, δημιουργικοί και ευτυχισμένοι στη καθημερινότητα τους.

Μοιραστείτε το
Recent Posts
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search