Θεραπευτική Ύπνωση

 In Υπηρεσίες

therapeftiki-ipnosi:  Η θεραπευτική ύπνωση είναι μία μέθοδος, η οποία βοηθά στην επίτευξη των στόχων ,σε ένα πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τις άλλες μεθόδους.

Έχει αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, όπως είναι οι φοβίες, το αδυνάτισμα, οι διατροφικές διαταραχές, η υπογονιμότητα,  το κάπνισμα, το άγχος, η αυτοπεποίθηση, η επίτευξη των στόχων κοκ

Ο επίσημος ορισμός της θεραπευτικής ύπνωσης είναι μία διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας. O άνθρωπος, που είναι σε κατάσταση ύπνωσης βρίσκεται στη πραγματικότητα σε μία κατάσταση ονειροπόλησης.

Η θεραπευτική ύπνωση συνοδεύεται από αρκετούς μύθους: Ο πρώτος μύθος είναι ότι ο «υπνωτιζόμενος»  κοιμάται.  Δεν κοιμάται. Απλά βρίσκεται σε μία εσωτερική διαδρομή σκέψεων και συναισθημάτων.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι στη θεραπευτική  ύπνωση  ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης, δεν έχει τον έλεγχο. Στη πραγματικότητα ο άνθρωπος έχει τον πλήρη έλεγχο. Αν θα απαντήσει σε ερωτήσεις, πότε και πως θα απαντήσει.

Η θεραπευτική ύπνωση προχωρά με τρόπους και ρυθμούς ,που είναι κατάλληλοι για τον κάθε άνθρωπο. Τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορούν να εκδηλωθούν σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια . (ακόμη και μετά το πέρας της θεραπείας) . Η αποτελεσματικότητα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων.  Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό και τον ρυθμό των συναντήσεων.

Σημασία, εκτός από την  ίδια η διαδικασία της ύπνωσης, η λήψη ιστορικού καθώς και ότι συμβαίνει μετά την θεραπευτική ύπνωση.

Σε μία συνάντηση 50 λεπτών, η ύπνωση μπορεί να διαρκέσει 5 – 10 λεπτά.

Η θεραπευτική ύπνωση συνδυάζεται σαν μέθοδος με άλλες μεθόδους και  ψυχοθεραπευτικές σχολές..

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις : αυτή που θεραπεύει τα συμπτώματα και αυτή που θεραπεύει την αιτία των συμπτωμάτων.

Παρ’ όλο που σαν μέθοδος η θεραπευτική ύπνωση είναι πολύ αποτελεσματική, δεν είναι πανάκεια και δεν είναι η κατάλληλη  μέθοδος για όλους τους ανθρώπους.

Βεβαιωθείτε ότι ο θεραπευτής που έχετε επιλέξει, έχει την σωστή εκπαίδευση. Ρωτήστε για την εμπειρία και τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης του. Γιατί ένας από τους παράγοντες  για μία επιτυχημένη θεραπευτική ύπνωση  είναι  μία σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή.

Στην Αλθαία η θεραπευτική ύπνωση είναι μία από τις μεθόδους, που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι και η οποία ασκείται με επιτυχία από το 1994, σε μία πληθώρα περιπτώσεων, είτε μόνη ή και σε συνδυασμό με άλλες προσεγγίσεις. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες  αναζητήσεις αφορούν την υπογονιμότητα, την επικοινωνία με το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, την προετοιμασία για την αντιμετώπιση του πόνου του τοκετού (είτε η γυναίκα γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική) και για θέματα άγχους, αυτοπεποίθησης, διατροφικών διαταραχών, αρνητικής εικόνας σώματος  και σαν υποστήριξη για ένα επιτυχημένο αδυνάτισμα.

Μοιραστείτε το
Recent Posts
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search