Ψυχολογία για επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης

 In Υπηρεσίες

Οι επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν κατά κανόνα έναν τεράστιο συναισθηματικό φορτίο. Το οποίο όμως θεωρείται δεδομένο και σπάνια αντιμετωπίζεται. Με αποτέλεσμα να υποφέρουν συχνά από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης και να επηρεάζονται και οι υπόλοιποι τομείς της ζωής τους. Ταυτόχρονα, τα συναισθήματα του επαγγελματία υγείας και του εκπαιδευτικού – ιδιαίτερα τα «αρνητικά» όπως είναι ο φόβος, η αγωνία, η απογοήτευση, η αίσθηση της αποτυχίας-  αγνοούνται και «θάβονται».

Συχνά επίσης αντιμετωπίζουν θέματα επικοινωνίας με τους ασθενείς ή τα παιδιά αντίστοιχα, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής ή εκπαιδευτικής αγωγής.

Η Αλθαία  μόνη ή σε συνεργασία με άλλους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες για επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης με στόχους να υποστηρίξει κατ’ αρχάς τη συναισθηματική αποφόρτιση των επαγγελματιών και κατά δεύτερον να διδάξει την επικοινωνία, τους τρόπους αλληλεπίδρασης ανάμεσα στη προσωπική και επαγγελματική ζωή και την χρησιμοποίηση προς βελτίωση των σχέσεων καθώς και τη δύναμη της αποτελεσματικής δημιουργίας σχέσης με ασθενείς και παιδιά.

Μοιραστείτε το
Recent Posts
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search