Η φωνή της σιωπής.

 In Blog

Πανσέληνος στην παραλία:  Δύο νέα ερωτευμένα παιδιά, ξαπλωμένα σε μία ξαπλώστρα κρατιούνται από το χέρι  και κοιτάζουν το ολόγιομο φεγγάρι και το καθρέφτισμα του στην θάλασσα. Σιωπηλά.

Ένα δωμάτιο σε μαιευτήριο: Μία μητέρα κρατά αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της που κοιμάται. Αργά του χαιδεύει την πλάτη. Στο δωμάτιο υπάρχει ησυχία.

Ένα τραπέζι σε καφετέρια: Ένα ζευγάρι. Ο κύριος διαβάζει εφημερίδα, η κυρία  κοιτά το facebook στο κινητό. Δεν μιλάνε.

Ένα αυτοκίνητ0: Η μητέρα οδηγεί, η έφηβη κόρη κοιτάζει οργισμένα έξω από το παράθυρο. 

Μία ταβέρνα: Το παιδάκι προσπαθεί να πει κάτι στον πατέρα του ο οποίος ελέγχει τα μηνύματα στο κινητό του.

Ένα δωμάτιο σπιτιού: Ο πατέρας κοιτά και μιλά οργισμένα τον γιό του. Ο νέος έχει κατεβασμένο το κεφάλι . Το βλέμμα του είναι γεμάτο θυμό. Τρέμει. Αλλά δεν  ανταποκρίνεται.

 Σιωπή. Πόσων ειδών σιωπές υπάρχουν; Η σιωπή του μοιράσματος. Η σιωπή της αδιαφορίας. Η σιωπή της οργής. Η σιωπή της τιμωρίας. Της αγάπης.  Της χαλάρωσης. Της αγάπης. Της περισσυλογής. Της αποδοχής. Της υπομονής. της απόρριψης. της αδυναμίας. του παγώματος.  της ενδοσκόπησης.

Η φωνή της  σιωπής έχει πολύ περισσότερη δύναμη απ’ ότι έχει η ίδια η φωνή.  Επικοινωνεί πολύ περισσότερα απ’ όσα λέει ο λόγος.

Υποστηρίζει και ζωγραφίζει τη σκέψη και το συναίσθημα πολύ πιο έντονα  απ’ όσο ο λόγος.

Αγκαλιάζει το μέσα μας, με τρόπο που δεν γίνεται όταν μιλάμε.

Βοηθά να αναδυθεί ο εαυτός, η δημιουργικότητα.

Φέρνει σε επαφή τον εσωτερικό κόσμο με τον εξωτερικό.

Αναδύει την αλήθεια.

Χρωματίζει με ακόμη πιο έντονα χρώματα τις λέξεις και το νόημα τους.

Μας κάνει να ακούμε πιο προσεκτικά.

Η σιωπή είναι πράγματι χρυσός: γιατί μας φέρνει σε ουσιαστική  επαφή με τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, τον κόσμο γύρω μας.

 

Και τώρα το καλοκαίρι, στις διακοπές είναι ένα δώρο:  Σιωπήστε λίγο: Ακούστε λίγο τον εαυτό σας. Την φωνή που αναδύεται από μέσα σας.  Τους ήχους που σας περιβάλλουν: την μουσική μιας λεύκας, το τραγούδι του τζιτζικιού, τον φλοίσβο των κυμάτων. 

Αφήστε ή ρίξτε στην θάλασσα την σιωπή με το αρνητικό πρόσημο: την παρεξηγημένη, θυμωμένη, απογοητευμένη, εκνευρισμένη σιωπή. Δώστε το βήμα στην σιωπή της αγάπης και της γαλήνης.

Χαρίστε στους αγαπημένους σας  το βαθύ μοίρασμα της σιωπής. Αυτής της ήρεμης και χαλαρής σιωπής που δημιουργεί ασφάλεια, χαλάρωση  και προέρχεται από την σιγουριά ότι είστε καλά με τον άνθρωπο που είναι δίπλα σας.

Επιτρέψτε της να σας βοηθήσει να ακούσετε τον εαυτό σας, τις σκέψεις και τα όνειρα σας. Δώστε της το δικαίωμα να σας δείξει τον τρόπο να μετουσιώσετε και να εκφράσετε τον εσωτερικό σας κόσμο. 

Επιτρέψτε της να  μετασχηματίσει τις λέξεις και τις προτάσεις σας σε έννοιες σημαντικές , εύηχες , που ακούγονται εύκολα και με προσοχή.  Μετατρέψτε την σε παύσεις μουσικής, που δίνουν νόημα στην μουσική των λέξεων. Δώστε της δικαίωμα ύπαρξης ανάμεσα στις προτάσεις σας, ώστε να τις υπογραμμίζει και να τις κάνει φωτεινότερες. Δώστε της το δικαίωμα να αγκαλιάσει τους αγαπημένους σας και να τους χαίδέψει με ένα μοναδικό τρόπο. Μοιραστείτε την με ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, ένα χάδι.

Αυτό το καλοκαίρι ανακαλύψτε και αγαπήστε τη σιωπή. Απολαύστε την . Και κάντε την τον καλύτερο φίλο σας.

 

 

Μοιραστείτε το
Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

0

Start typing and press Enter to search